16. tammikuuta 2016

Glamour Bunny Marilyn White Dress

Käytiin tuossa ennen joulua valokuvaaja Ulla Nikulan kanssa kuvaamassa Vanhankaupungin ravintolassa mun muutamia uusia mekkoja, jotka sopivat enemmänkin juuri tämmöiseen juhlatilaisuus hommaan kuin varsinaiseen arkikäyttöön. Huomasinkin tässä nyt talven aikana, että mulla on yllättävän monta vastaavanlaista ns ylijuhlavaa mekkoa ilmestynyt kaappiin, joille en niin helposti löydäkään sopivaa tilaisuutta. Kyseiset vaatteet ovat enemmän hää tai juhlatilaisuus vaatteita. Mutta nyt helmikuussa lähdetään Shirleyn kanssa uudelle pääkaupunkiseutu reissulle viikonlopuksi ja ostettiin liput Burlesque Blossoms -tapahtumaan. Joten ehkä noista juhlavista vaatteista sopiikin sinne hyvin!

Photo: Valokuvaaja Ulla Nikula
Model & MUAH: Cece Bombshell
Dress: Glamour Bunny Marilyn White Dress
Location: Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo

Esittelen nyt ensimmäisenä tämän Glamour Bunnyn "Marilyn White Dress" mekon, josta mainitsin jo aiemmin ohimennen, kun puhuin leffamekkojen metsästyksestä. Tämä mekko on omanlaisensa kopio yhdestä Marilyn Monroen Kesäleski-elokuvan mekoista. Tämä ei kuitenkaan ole kopio siitä kuuluisammasta, vaan vähän vähemmän tunnetusta vaatteesta, joka Marilynillä on päällään kun naapurintyttö käy drinkillä tarinan päähenkilön kotona. Olen myös kuullut kutsuttavan tätä Crisscross-mekoksi. En tiedä, mikä tämän virallinen nimityn sitten loppujen lopuksi on, mutta Glamour Bunnyltä tämän löydät ihan Marilyn White Dress nimellä.

Photo: Valokuvaaja Ulla Nikula
Model & MUAH: Cece Bombshell
Dress: Glamour Bunny Marilyn White Dress
Location: Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo
Photo: Valokuvaaja Ulla Nikula
Model & MUAH: Cece Bombshell
Dress: Glamour Bunny Marilyn White Dress
Location: Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo

Marilyn White Dress on 62% pehmeää ja joustavaa puuvillaa, 35% polyesteriä ja 3% lycraa. Tämän mittataulukko oli melko hankalahko, koska jäin tosi pahasti kahden koon väliin (olen itseasiassa viime aikoina jäänyt kaikissa kynämekoissa nimenomaan kahden koon väliin samoista syistä, kuin mitä tässäkin). L koossa rinnat litistyisi (tai pulpahtaisi), mutta lantio olisi hyvä kun taas XL koossa rinnat saisivat hyvin tilaa, mutta lantio olisi sitten aivan pussittava ja löysä. Ja täytyy sanoa, että se on todella rumannäköistä kun lantio on todella löysä. Enkä omaa minkäänlaisia ompelutaitoja, että saisin asian korjattua. Tein sitten sen päätöksen, että luotan materiaalin joustavuuteen (sekä omaan itsekuriin syömisen suhteen) ja otan pienemmän koon. Ihan hyvin se oikeastaan meni, sillä lantio istuu hyvin ja vyötärökin on ihan muodokas vaikkakin rinnoille on melko ahdas tila (kuten kuvista vähän näkyykin). Jotenkin myös materiaalikuvauksen perusteella oletin tämän olevan joustavampi, mutta noiden kirjailujen vuoksi mekon kangas on todella napakka ja antaa hyvin huonosti periksi. Pitää aina paastota hetki ennen kuin vetäisee vetoketjun kiinni.

Photo: Valokuvaaja Ulla Nikula
Model & MUAH: Cece Bombshell
Dress: Glamour Bunny Marilyn White Dress
Location: Vanhankaupungin Ravintola & Majatalo

Tässä mekossa suosikkini on ehdottomasti tuo olkain yksityiskohta ja kankaan kirjailu. Marilynillä on kyseisessä elokuvassa myös toinen mekko, jossa olkaimet risteilevät vähän paksummin. Sen kun vielä saisin metsästettyä jostain! Olen kovasti hamstrannut kaikkia muita mekkoja eri leffoista (en vain Marilynin). Miinuksena se, että on todella napakka ja VALKOINEN. Olen koko ikäni vierastanut todella paljon valkoisia vaatteita, niitä kun on niiiin hankala pitää valkoisena. Puhumattakaan siitä, että niistä väkisinkin näkyy kaikki turvotus ja kropan epäkohdat. Olen aina ajatellut, että mun ainoa valkoinen vaatteeni on hääpukuni, jos alttarille joskus päädyn. Ja nyt omistan jo kaksi valkoista mekkoa.. 

Onko teillä selkeästi juhlavampia vaatteita? Entä osaatteko te käyttää valkoisia vaatteita?


4 kommenttia:

 1. Sulle sopii valkoinen todella kauniisti <3 Mulla ei ole yhtään kokovalkoista mekkoa, enkä kyllä oikeen tykkääkkään valkoisesta itseni päällä. Mun iho on jo niin lähellä valkoista kuin voi olla, niin valkoinen ei oikeen sovi. Näytän vaan oudolta haamulta oranssilla tukalla :D

  Mulla ei ole yhtään juhlavampaa mekkoa, vaan luotan aina siihen että yleensä muiden mielestä mun mekot on aina juhlavia, hehe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! Vierastan kyllä valkoista todella paljon ,mutta nyt täytyi yrittää :D

   Tuo on kyllä totta, monesti kun on mekko päällä, kaikki kyselee, miksi on niin juhlavasti pukeutunut vaikka omasta mielestä et olisikaan :)

   Poista
 2. Miulla on montakin juhlavaa mekkoa ja verrattuna tavalliseen tusinasuomalaiseen, varmaan jokainen fiftarimekko on heidän silmissään juhlamekoksi kelpaava...mutta on minulla siis ihan pelkkiin juhliinkin teetetty mekko, joka on duchess-satiinista, joten se ei sitten tosiaan käy mihinkään muualle kuin juhliin :D Sitten on pari ei-fiftarimekkoa, jotka on juhliin, mutta joita ei ole tullut juuri käytettyä.

  Meinasin jo sanoa, että minulla on vaan mustavalkoisia vaatteita, mutta onpas minulla valkoinenkin vaate: maksimekko. Tykkään siitä hirveästi, koska siinä on monta ohutta kerrosta ja se on kesähelteillä aiiivan loistava. Saa syödä vaikka kuin haluaa, eikä mahakaan pullota melko empiirislinjaisen helman alta niin, että näyttää raskaana olevalta. Huono puoli siinä on vaan se, että heti ekana kun avo-appi näki mekon päälläni, hän kysyi olenko menossa naimisiin... Eipä minulle tullut yhtään itselle mieleen, että joku siitä sellaisen mielikuvan saisi, enkä välitä enää vaan kuljen siinä mielelläni silloin kuin kuljen. Pitääkin kaivaa kaapin pohjalta ja rykäistä se vaikka töihin, lämmin neule vain päälle niin ei palella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, että jotenkin valkoinen väri mielletään, että se olisi vain hääpukuna. Ja herkästi kyllä itsellekin tulii liian morsianmainen olo valkoisessa, jolloin joutuu vähän asustamaan vaatetta sadakseen sen fiiliksen pois :D

   Monet tuttuni, jotka eivät itse ole fiftari harrastajia, mieltävät herkästi, että fiftarimekot ovat kaikki vain isoihin juhlatilaisuuksiin. Herkästi tuleekin kommenttia, että polen ylipukeutunut. Jännä, kun suurinosa kuitenkin on ns "perusmekkoja" :D

   Poista

What do You think?