26. maaliskuuta 2016

Give A Girl The Right Shoes, And She Can Conquer The World

Mulla on semmoinen outo tapa, että aina yövuoroaamuna, yövuorojen välissä ja yövuorosta saavuttuani, kärsin erittäin suuresta siivoustarpeesta. Ei pelkoa, että tätä tarvetta olisi milloinkaan muuten erityisemmin, mutta miksi aina silloin kuin pitäisi nukkua? Tosinn monesti ne unet jää melko lyhyiksi, koska eräät tietyt pienet karvapallot kaipaavat yöllä menetetyn huomion..Ehkä nyt vielä suuremmin, kun kevät alkaa olla korvilla (tosin en ole varma, onko Suomessa enää virallisesti erotettavissa nämä neljä vuodenaikaa), alkaa siivousinto nostaa enemmän päätään. Helmikuun ajan kuljetettiin kaverin kanssa yhteiseen kirpputoripöytään tavaraa, josta jäinkin voitolle mukavasti muutaman satasen verran. Kuitenkin tuntuu, että tavaran määrä ei vähentynyt yhtään. Viime viikolla yövuorojen korvilla heitinkin kuusi säkkiä surkeaa roinaa roskiin ja täytin toisella kuudella säkillä auton konttini SPR:lle vietävällä turhakkeella. Nyt kun vain saisin aikaiseksi kiertää sitä kautta joku päivä. Vaikka SPR ei ole kaukana kotoani, se on vähän tympeässä paikassa, jonne on ärsyttävä mennä erityisesti töiden jälkeen jos osuu ruuhka-aikaan. Sieltä ei nimittäin noin vain pääsekään enää pois.


Noh, nyt kun kevätsiivous on aloitettu, aloin tekemään myös pientä kenkäinventaariota. Olen yrittänyt nyt jonkun aikaa metsästää kenkäkappia. Onko teillä sellaisista kokemuksia? Eräs ystäväni ehdotti sellaista minulle ja Ikeassa huomasin, että löytyisi mukavan tummia (valkoinen ei iske). Sinne ilmeisesti mahtuisi hyvin tennarit, ballerinat, ehkä korot? Saappaat kuitenkaan ei. Tosin se ei haittaa. Vaatehuoneessa on yksi hylly ja muutamat kengät voisi laittaa kaapin päälle. Alan kyllästyä näihin lauta-kenkätelineisiin. Ne on rumia ja heikkoja ja katkeilevat ja huojuvat ja ääh.. Ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan.

En olekaan ehtinyt paljon esitellä nyt, millaisilla kengillä olen vaatehuonetta viime aikoina kasvattanut. Olen yrittänyt lähteä liikkeelle vaatehuoneen kenkäkauhussa siitä, että käytännöllisyys ja mukavuus kunniaan. Valitettavasti voin heti suoraan sanoa, että korkokenkien kanssa tämä väite on täyttä p****a. Koska korkokenkien kanssa menen melkeinpä suoraan vain ulkonäköpolitiikalla. Onneksi muutamien kenkien kanssa on käynyt tuuri, että mukavuus on tullut kaupan päälle. 
B.A.I.T - But Another Innocent Tale
Amerikkalaista kenkälaatua lennätettynä Suomeen. B.A.I.T kengät ovat suunnittelija Julie Kimin vuonna 2011 kehittämä mallisto, joka yhdistää vintage tyyliä nykypäivän kenkämuotiin.

Joulun jälkeen Shirley laittoi minulle viestiä, että nyt nainen tarvitaan kesäksi erilaista kenkäparia käyttöön. Olen ihaillut paljon B.A.I.T:n kenkiä muun muassa Miss Victory Violetin blogissa, mutta näitä ei tuntunut löytyvän enää euroopasta mistään. Olen ymmärtänyt, että ennen niillä oli Englannissa (?) jälleenmyyjä ja Topvintagellakin olisi muutama pari joskus ollut. Mutta jouduimme tyytymään tilaukseen suoraan jenkkilästä.

Ensimmäisenä suurena huomautuksena on hinta. Näitä en lähtisi ikinä tilaamaan jenkeistä yksin, sillä postikulut suomeen olivat kyllä päätä huimaavat. Postitusmaksukin toki vaihtelee sen mukaan, miten paljon kenkiä tilaa. Me tilasimme neljä paria, kaksi paria per tyttö. Toiseksi kenkien hintakin oli suolainen, joten tullimaksutkin nousivat taivaisiin. Näiden loppuhinta lähestyi kovastikin Parikan kenkien hintoja, kun sain ne lopulta kotiin.

 
B.A.I.T Ione Red
Koska viime aikoina olen enemmän kallistunut tuonne 40-luvun puolelle tai jopa pidemmällekin, halusin ehdottomasti nämä korkokengät ja pienimmällä mahdollisella korolla. Nämä ovat 100% vegaaniystävälliset pehmeät nahkakengät, joissa on ihana pieni solki sulkemista varten. Kengät istuvat jalkaan hyvin ja soljen ansiosta ei tarvitse jännittää, tuleeko tuhkimo-efektiä kävellessä. Pikkuinen korko kopisee nätisti tuoden naisellisuutta kävelyyn, mutta ei kuitenkaan vaikuttaisi väsyttävän jalkoja samalla lailla kuin kunnon korko. Näiden hinta oli 67 dollaria, eli noin 60 euroa.
B.A.I.T Emmie Seafoam
Rehellisesti olin ottamassa noita ylläolevia myös mustana korkealla korolla, mutta sitten päätin repäistä. Jos kerrankin ottaisi ihan jotain muuta kuin korkoa ja repäisisi väreissä. Joten turkoosit kävelykengät iskivät tähän tarpeeseen ja päätyivät ostoskoriin. Nämä ovat myös 100% vegaaniystävälliset kengät ja sisältävät sekä nahkaa, että käsintehtyä kangas yksityiskohtaa.  Nämä oli ehkä aavistuksen kovan tuntoiset jalassa näin sovitettaessa, mutta en ole vielä näitä koeajanut, joten en osaa sanoa, miten muotoutuvat jalkaan pidemmän päälle. Erityisesti tuo luonnonvalkoinen osio kaipaa kunnon kesäisiä suhteellisen kuivia kävelykelejä. Näiden hinta oli 56 dollaria, eli noin 50 euroa.
Täytyy kyllä sanoa, että vaikka omasta kenkäkokoelmasta löytyy Iron Fistia, Minna Parikkaa, Pinup Couturea ja Lola Ramonaa, ostan myös paljon kirppiksiltä ballerinoja ja korkokenkiä, jotka ovat kyllä monikäyttöisempiä kuin nämä "merkkikengät". Ja ihan jokapäiväiset tennaritkin saattavat olla suurimmassaosin markettitavaraa, vaikka kolmet Converset löytyykin.

Millaisia kenkiä te tykkäätte käyttää? 

PS. New english blog post about my latest photo shoot at There's No Business Like Show Business!

4 kommenttia:

 1. Minäkin olen katsellut noita B.A.I.T:in kenkiä ja harmitellut sitä, kun niitä ei saa Euroopasta. Jenkkilästä tilatessa tulee tosiaan ihan kiitettävät tullit, mutta kun nuo on niin ylivoimaisen söpöjä!
  Saako udella mitä ne toimituskulut maksoivat neljille kengille?
  Miten sanoisit, että nuo jenkkikoot kääntyy suomalaiseen/eurooppalaiseen kokoon? Vastaako niitä yleisiä taulukoita vai pitäisikö ottaa noissa korollisissa kengissä isompi/normaalia pienempi koko?

  Ja pakko nipottaa, minnuu inhottaa kun puhutaan vegaanisesta nahkasta. :D Se ei ole nahkaa, se on tekonahkaa, eli muovia. Eikö se olisi helpompi valmistajienkin puhua tekonahkasta (faux leather) vai vetoaako kuluttajaan paremmin, jos puhuu vegaaniystävällisestä nahkasta? O.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkien postikulu määräytyi niin, että yhdelle parille 30dollaria, kolmelle parille 45 ja siitä ylöspäin oli kiinteä 60 dollaria.

   Kopsasin tuon tekstin suoraan B.A.I.T in sivuilta enkä tajunnutkaan kiinnittää huomiota tuohon vegaaniystävälliseen nahkaan ilmaisutapana :D

   Itselläni on jalka 36 pääasiassa. Kumminkin on ollut sitä ongelmaa että jalkapöydän leveys ja saappaita ostaessa pohkeet ovat 37 luokkaa kun taas jalkapöydän pituus voi jäädä jopa 35,5 tasolle. Ja vähän kyllä jännitti kuinka käy mutta vastasivat kyllä täydellisesti kokoa. Myös Pinup Couturessa on ollut sama tuuri. Vertailukohteena voin sanoa että Parikan pupukorkkarit on 36 koossa himpun verran isot ja ballerinat himpun verran liian napakat. Joten jenkkikengät on onnistunut vammajalkani saamaan omakseen :D

   Poista
 2. Ja unohtuipa sanoa, että Lola Ramonoitakin olen kuolannut ahkerasti ja tarkoitus olisi ostaakin niitä, kunhan ostoslistan tärkeämmät asiat on tullut ensin raivattua alta pois (Besamen meikkejä!). Ne sentään ovat oikeaa nahkaa, jota minä arvostan ylivoimaisesti eniten kaikista materiaaleista, koska se on kaikista kestävintä ja suhteellisen helppohoitoista + muovautuu jalkaan.

  Pinup Couturelta löytyy yhdet kengät, voisin ostaa toisetkin, mutta kun ne tuntuu vähän liian muovisilta jaloissa ja koko 38 on vähän liian iso ja sitten taas tuntuu siltä, että 37 voi osoittautua liian pieneksi. Olisipa heilläkin puolikkaita kokoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Besamea, ne ovat loistavia ja kestäviä meikkejä!

   Lola Ramonat ovat kyllä parhaimmat ja pehmeimmät kengät ikinä. Olen käyttävät koko talven heidän talvisaappaitaan ja ne on ollut superlämpimät eivätkä hierrä mistään pitkillä työmatkoilla kävellessä.

   Poista

What do You think?