22. heinäkuuta 2016

Honeydew Dearies

Me ollaan Shirleyn kanssa aika paljon viime aikoina kuljettu yhdessä kuvauksissa, burleskireissuilla ja keskusteltu tulevaisuudesta ja siitä, mitä me haluttaisi tehdä burleskin saralla. Jo vuosi sitten puhuttiin siitä, että voitaisiin tehdä burleski duo, mutta se vähän jämähti paikoilleen, kun Rekkamies totesi, että siihen linjaan et lähde. Itsekin olin aluksi sitä mieltä. Minähän en riisu tällä kropalla yhtään mitään.


Rupesin sitten jälkeenpäin miettimään burleskia ja minkä tyylisiä esityksiä olen nähnyt. Burleskilla, kuten kaikella muullakin, on monta eri tyylisuuntausta ja tapaa tehdä. Olenhan pyörinyt lavalla muutenkin alusvaatteillani Rockin' Pin-Upsin kanssa, miten tämä eroaisi siitä? Ei minun nyt täysin ilkosilleni tarvitse riisua. Show:nhan voi suunnitella juuri sellaiseksi, kuin mitä itse haluaa. Tässä vaiheessa Rekkamieskin oli jo sitä mieltä, että voin toimia juuri niin kuin itse koen hyväksi.

Joten tuumasta toimeen. Näin syntyi Honeydew Dearies.


Meillä on jo vuoden ajan ollut ohjelmaidea, jota olemme nyt lähteneet kehittelemään. Teimme myöskin erilaisia hahmotelmia siitä, millaiset vaatteet meidän tulisi hankkia, kuinka niiden tulisi toimia ja millaiset alusvaatteet lähtisimme tekemään. Liivien löytäminen oli helppoa, mutta alushousujen kanssa oli ongelma. Itse kun en mikään pikku kroppainen ole, halusin korkeavyötäröiset alushousut. Shirleylle ei oikeastaan ollut väliä, millaiset ne ovat. Kiertelimme paljon eri liikkeitä ja selasimme nettiä, kunnes tulimme siihen tulokseen, että joudumme ompelemaan myöskin pöksyt itse. Shirley onneksi on parempi ompelukoneen kanssa ja keksikin hyvän kompromissin alushousuongelmallemme. Olen toki yhä melko skeptinen sen suhteen, olenko oikeasti tarpeeksi rohkea riisumaan näin paljon lavalla, mutta aika näyttää ja rohkaisee. Kun saimme muutamat ensimmäiset hahmotelmat piirrettyä, ryhdyimme hommiin. Teimme heti ison tilauksen materiaaleja varten muunmuassa etsy.comiin ja pidimme useamman marttakerho-päivän Shirleyn luona.

 

Meidän päivät Shirleyn kanssa yleensä alkaa niin, että menen ensin Shirleyn luokse pieneen hiusten korjaussessioon, jonka jälkeen käymme pikku kirpparikierroksen, Kärkkäisen Pedrinaksessa syömässä ja sitten kurvailemme Shirleyn kotiin tekemään asuja ja suunnittelemaan ohjelmanumeroa. Joskus kirppisreissu saattaa jäädä välistä, jos hommaa on paljon, mutta aurakermaperunat eivät koskaan! 

Top: Collecif Clothing - Dolores Black
Skirt: Collectif Clothing - Tammy Pink
Shoes: Minna Parikka - Bugs Pumps Suede Pink
Earrings: Elvari - English Liquorice Pink

Viime kertaisella Kärkkäisen reissulla löysin hyvän ystäväni Stormtrooperin ja vaihdoimme kuulumiset ennen ruokailua. PS. Huge Star Wars-fani. Isoveljelle terkkuja!

Tuosta pinkistä Tammy hameesta sen verran, että tilasin sen Collectifin alemyynnistä jokunen kuukausi sitten vähän niinkuin heräteostoksena, kun huomasin " TÄÄLLÄ ON KAIKKI SIKA HALPAA". Oli ihan hyvät alet siis. Tammystä otin koon isomman, kuin mitä yleensä ja nappiin meni. Materiaali on ihanaa joustavaa bengalinea, mutta jostain syystä vyötärö on kuitenkin sen verta jämpti, että normikokoni olisi ollut enemmän semmoista älä syö äläkä hengitä -tyyliä. Tuo hame on muutenkin kiva ns "arkihameeksi", kun on A-linjaisempi ja valmiiksi sen verran lyhyt, että en tarvinnut käyttää sitä ompelijalla. Olen muuten myös huomannut, että tykkään aika paljon nykyään pinkistä.. Taisin ehkä viimeksi ihan pikku pikku pikku tyttönä.

Mustasta Dolores topista sen verran, että ostin tämän perus M-koossa niin kuin kaikki  Dolores toppini, mutta erityisesti tämä musta ja punainen ovat molemmat sairaan tiukkoja. Saa taistella tiensä paitaan sisälle. Mutta toisaalta, olen kyllä huomannut kun näitä toppeja on tullut muutamia hamstrattua, että ne kaikki vaihtelee kooltaan ihan sairaana, vaikka kuinka lapussa lukee M.Aloitimme askartelusessiomme rintaliiveistä ja tasseleista. Toistaiseksi tasselit jäivät nemmänkin Shirleyn hellään huomaan, koreografiamme nimittäin ei vaadi minulta tasselitaituruutta vielä tässä vaiheessa. Itse keskityin liukuvärimaalaamaan ensin liivit ennen kuin liimailin ärsyttävän kauan pienen pieniä strasseja paikoilleen. Sillä välin Shirley kyykkäili lattialla kuumaliimapistoolin kanssa tasseileita taiteillen.
En ole mikään maailman kärsivällisin ihminen, vaikka pikku näpertelystä sinänsä ihan välillä tykkäänkin. Strassien liimaaminen oli ensin tosi hauskaa, mutta parin tunnin näpräämisen jälkeen aloin jo turhautua, kun tuntui, että laitoin niitä satoja ja silti kokonaisuus oli ihan plaah. Shirley kävi välillä rohkaisemassa ja kaatoi lisää kahvia kuppiini, mutta saatiin lopulta liivit melko hyvälle mallille. Lopputulos ei aivan suunnitelmaa edusta, niin kuin yleensäkin käy. Hapsuja jäimme vielä miettimään, kun niiden toimittamisessa oli pieniä ongelmia. Hapsut katosivat maailmalle matkallaan luoksemme ja saimme korvaavat tilalle, mutta niiden kokoluokka oli pikkuisen eri kuin mitä olimme alunperin suunnitelleet. Joten päätimme, että enskerralla siirrymme housuja väsäämään ja katsomme sitten, kuinka toteutamme molempiin hapsuttamisen. 


 Onko teille burleski tuttua? Oletteko koskaan miettinyt siihen mukaan lähtemistä?
PS. Jos haluatte lukea meidän taustoista ja kuinka tavattiin niin Undergroundstoren blogista löytyy meidän postaus suomeksi KLIK 


ENGLISH 
Me and Shirley, We've been a lot lately going to show's, events, photo shoots and stuff. And for a while now we've been also talking about doing our own burlesque duo. The idea came up about a year ago, but it freeze when Mr. Truck driver told me to forget it. And I must say, at that time I was relived, because I was 100% sure that with this body I would not be undressing.


But afterwards I've been thinking about burlesque alot. About what it is and what it means to me. I've undressed some small bits and pieces while performing with Rockin' Pin-Ups, so why should this be any different? I could plan the show to be a kind of show that is ok for both me and Shirley. Something we are both comfortable with. So this is how we started to create the Honeydew Dearies. 

We've had already for a year now an idea what to perform, so we could start right away practicing and making out costumes. Shirley ordered stuff online and we planned the outfits together on paper. Of course things will still change while we are creating, but we've got some sort of plan of what to do. We started our costume designing for our bra. Shirley also did a pair of tassels for herself. Me, I'm not yet ready for the whole tassel twirling thing. Maybe later. 


Mostly when we practice, I travel to Shirley's home which is about an hour from mine. She does some magic to my hair (since she is a hairdresser) and afterwards we eat. No matter what, we always eat! The rest of the day we will spend practicing and making our costumes. I must say that I'm not a patient person, so gluing all the diamonds was a huge pain, but Shirley kept cheering me up and bringing me coffee. We had some small problems with the material for our pants, so next time we will try to dig into them.


Last time I was wearing the pink tammyy skirt and black dolores top from Collectif clothing. The top is super thight! Even thought I wore my regular size, I was surprised. But then again, I guess the Dolores tops are all a bit different size no matter how the tag says it's a Medium. But the skirt is supernice, strechy bengaline. I sized up for it because the size chart said it's a itsy bitsy thight from the waist if you use your regular size. And it was true, so sizing up was a good idea.

2 kommenttia:

  1. Mukava, että uskaltaudut burleskin maailmaan. Ihailen kovasti naisia, jotka lähtevät mukaan tuollaisen naisellisuutta juhlistavaan toimintaan, mutta itsellä ei kantti kestäisi, kun en tykkää yhtään esiintymisestä :) Ei sen puoleen ole minkäänlaista taitoa askartelemiseenkaan.

    Oon itekin huomannut noiden Doloresien kanssa sen, että osa on pienempää mallia kuin toiset. Punainen on täydellisen napakka, mutta kaikki pallokuvioiset ovat joustavampia ja vähän väljempiä, ja valkoinen taas ei ollut erityisen joustava, mutta muuten väljempi. Siitä rikoin vetskarinkin ja värjäsin sen vahingossa vähän liian vaaleanpunaiseksi, että pitäisi ostaa uusi tilalle tai löytää joku muu kokovalkoinen yläosa (jota en tällä kertaa pese sekapyykissä).

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mahtavalta! Burleski on kyllä tuttua, pari vuotta sitten harrastin sitä itsekin, mutta se vaan jotekin jäi, ehkä kantti ei riittänytkään. Tykkään kyllä paljon käydä burleskia katsomassa ja ihastelemassa kostyymejä. Toivottavasti jossain vaiheessa näen teidätkin lavalla! :)

    VastaaPoista

What do You think?