8. heinäkuuta 2016

A Weekend By The Mill

Nyt kun kuukauden mittainen elämäni ensimmäinen palkallinen kesäloma on vietetty, voin alkaa keskittyä taas työhön ja tulevaisuuden suunnitelmiin, sekä muistella ilolla kesälomaani. 

Kesälomani alkoi yövuorojen jälkeen pienellä reissaamisella. Pin-Up Garagen blogin kautta kävin viikonloppureissun Strömforsin Ruukissa Ruotsinpyhtäällä. Viikonlopun oli järjestänyt Pin-Up Garagen ikioma Heidi (Coco De Noir). 

"
"Strömforsin rautaruukki perustettiin 1600-luvun lopussa Kymijoen läntisimpään haaraan. Yksi ruukin merkittävimmistä johtajista oli Virginia af Forselles. Rautarouva johti ruukkia noin 60 vuoden ajan 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa."

Viikonloppu oli oikeastaan lauantai-aamusta sunnuntai iltaan, mutta itsellä koko reissu alkoi jo perjantai yönä. Koska asun melko kaukana pääkaupunkiseudulta, jouduin perjantaina puolilta öin jo hyppäämään junaan, jotta olisin aamulla puoli seitsemän maissa perillä Tapanilassa. Sieltä jatkoin sitten matkaa Ruotsinpytäälle hyvässä seurassa. Saavuimme Ruukkiin noin 8-9 maissa ja tutustuimme toisiimme laittautuen yhdessä. Molla la Donna olikin minulle jo tuttu ihminen Pin-Up Finlandin kautta, mutta oli hienoa tavata myös muita ihania fiftarihenkisiä ihmisiä kuten Victorina Felidae, Florrie Von Cloudberry, Pyssy C'Outure, Miss Minnie Mi-Vau ja Minorea Wasara. Mukana oli myös Maria Kimalle Photographyn ihana Hanna, jonka kanssa olen saanut kunnian työskennellä aiemminkin. 

Tutustuessasi museotiloihin on aina aikaa ottaa pari kuvaakin.

Ensin tutustuimme Ruukin historiaan, kävimme katsomassa ihka oikeiden seppien taonta esitystä ja nautiskelimme ylihyvät ruoat kalapöydästä ennen Vespasafaria Gulf baariin. Illalla grillailtiin ja paljuiltiin.

Keskittyneesti kuunneltiin ja seurattiin seppien työskentelyä.
PS. Jos tuommoinen kaarimerkki omalla nimellä / tekstillä kiinnostaa niin Jaanan Atelje tekee!

Seppien takomia nauloja.

Myös Maria Kimalle Photographyn Hanna pääsi kokeilemaan naulan takomista. Täytyy nostaa hattua sekä
Hannalle, että Ruukin mahtaville sepille! Upeaa tietää, että näin vanha ja hieno ammatti on yhä olemassa.

Ruokaa (ja kalaa) rakastavan ihmisen paratiisi.
Pohdiskelin kovasti jo ennen reissua, pitäisikö koittaa ajella Vespaa. Omat kokemukseni ylipäätänsä moottorin omaavista kaksipyöräisistä ei ole mikään maailman paras vaikka nuorempana vetelinkin paljon kotipihassa mopolla. Tällä kertaa tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jätän nuo Vespat taidokkaimmille ihmisille ja tyydyn istumaan pelkääjän paikalla.  

Ei yhtään turhan tyylikkäänä pidä olla! Tämä kuva on ehkä paras ikinä.Top: Collectif Clothing - Dolores Polkadot Ivory
Skirt: Collectif Clothing- Tammy Pink
Shoes: Converse - Slim Line Red
Hairband: Pink Pewter -  Zinnia Pink

Meillä oli myös vapaata hengailua alkuillasta, joka vietettiin Vespojen äärellä.

Cardigan: Collectif Clothing - Lucy Flamingo White
Top: Pinup Girl Clothing - Deadly Daes Voodoo Vixen Top Mint
Belt: Cybershop
Shorts: Collectif Clothing - Ayana Gingham Mint
Shoes: Tamaris

Cola-Cola riippuvaiset.


Iltagrillailun jälkeen rentouttavaan paljuun.

Yöpymispaikkana meillä oli pieni asunto, joka oli kauniisti sisustettu ja jätetty mahdollisimman pitkälle alkuperäismuottiinsa. Yleensä nukun melko huonosti vieraissa paikoissa, mutta täytyy sanoa, että nukuin täällä kuin tukki.


Sunnuntaina aamupalan jälkeen laittauduttiin rauhassa ja lounaan jälkeen kuvattiin vielä viralliset kuvat kaikista. 


Näissä virallisissa kuvissa oleva harlequin kuvioitu hame on ollut mun unelmahameeni vuosia, siitä lähtien kun kuulin ensimmäisen kerran Pinup Girl Clothingista. Siinä vaiheessa kun kuitenkin kyseiseen putiikkiin tutustuin, harmistuin huomatessani, että tuota ei enää saanut mistään ellei sattunut olemaan todella hyvä tuuri jossakin ebay:ssä. Onneksi suuren suosion vuoksi se palasi väliaikasesti vuosien jälkeen myyntiin ja nappasin sen samantien ostoskoriini huomattuani sen tulleen myyntiin. Tämmöiselle ylilyhyelle ihmiselle hame on vähän pitkä, mutta en malttanut odottaa sen lyhentämistä ennen reissua. Nyt reissun jälkeen olen vihdoin saanut tuon ihanuuden lyhennettyä. Tuskin maltan odottaa, että saan lisää näitä harlequin kuvioisia vaatteita kaappiini! Juuri nyt valkopohjaiset sortsit ovatkin matkalla luokseni! 

Photo: Heidi Niemi Pin-Up Garage
Model & Make-Up: Cece Bombshell
Hair: Heidi Niemi Pin-Up Garage
Top: Collectif Clothing
Belt & Skirt: Pinup Girl Clothing
Shoes: Tamaris
Earrings: Jbird's Jewellery

Photo: Maria Kimalle Photography
Model & Make-Up: Cece Bombshell
Hair: Heidi Niemi Pin-Up Garage
Top: Collectif Clothing
Belt & Skirt: Pinup Girl Clothing
Shoes: Tamaris
Earrings: Jbird's Jewellery
Petticoat: Banned

Täytyy sanoa, että noissa kauniissa maisemissa luonnon äärellä sielu aivan lepäsi. Vaikka ohjelmaa oli jonkun verran, sitä oli kuitenkin sopivissa määrin ja rentoutumisaikaa oli oikein mukavasti. Jos ikinä eksytte Ruotsinpyhtäälle suosittelen ehdottomasti tutustumaan ja käymään Strömforsin Ruukissa. Nähtävää sekä virikkeitä löytyy oikein mukavasti. Ja ruokailuihin suuret kehut, myös erityisruokavalion omaaville löytyy erittäin herkullisia ja suussasulavia vaihtoehtoja.

If you wish to read about my blogger trip to Strömfors Mill, you can read all about it in english here


2 kommenttia:

 1. Olipas ihana postaus, tuli hyvä mieli kun katseli noita reissukuvia :) Sain myös paljon inspistä kaikista noista ihanista asuista ja tällainen materialisti kuin minä tulee myös onnelliseksi siitä, että tunnistaa minkä merkkisiä (ja nimisiä) vaatteita ihmisillä on päällä :D Tykkään hirveesti tuosta siun asusta, jossa siulla on tuo Vixen toppi ja Collectifin shortsit. It's purrrfect!
  Samoin tuo Pinup Couturen hame on aivan taivaallisen ihana. Harmi, että euron kurssi on niin suolesta, niin ei pääse tilaamaan kaikkia niitä kesäihanuuksia :( Tahtoisin punaisen ja pinkin Jennyn ja muutaman Vixen topin... Töitä kun sais, niin ei ois huono euron kurssikaan enää este :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Ostin kyseisen Vixen topin alunperin yhdistääkseni sen tuon harlekiini hameen kanssa, mutta pakatessani sain ahaa -elämyksen kun se osui samaan pinoon gingham sortsien kanssa. Kesäinen yhdistelmä! :)

   Tilasin juuri hetki sitten lisää Pinup Girl Clothingilta kun oli alet.. muunmuassa vaaleanpunaisen jenny mekon ja valkophjaiset harlekiini sortsit.. apua.. vaikka töissä käynkin elän välillä ihan kädestä suuhun tämän materialismi pakkomielteeni kanssa :D Kiva kun tunnistit vaatteita ja siitä tajusinkin, että unohdin ihan täysin merkitä, mitä oli mistäkin, joten lisäsinkin pariin kuvaan vielä asutekstit.

   Poista

What do You think?