9. elokuuta 2016

Unique Art Tattoo Fest

Viime viikonloppuna käytiin Shirleyn kanssa Hämeenlinnassa tutustumassa UATF-tapahtumaan. Tapahtuma järjestestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, silloin olin töissä enkä tarkemmin tutustunut siihen, vaikka ystäväni Sandra siellä kävikin. Nyt Shirley kyseli pari kuukautta aiemmin, olisiko kiinnostusta lähteä reissailemaan ja tutustumaan kyseiseen tapahtumaan ja sainkin töistä viikonloppuvapaani osumaan juuri oikeaan aikaan.

"Huikea tatuointi- ja katutaidefestivaali Unique Art Tattoo Festival on koko perheen tapahtuma ja se järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tutustu kansainvälisiin tatuointiartisteihin ja näe miten maailmanluokan tatuoinnit syntyvät. Sinulla on mahtava tilaisuus ottaa festivaalilla tatuointi artisteilta, jotka matkustavat kaukaa Suomeen tehdäkseen parasta jälkeä juuri sinulle, varaa siis aikasi nopeasti! Kurssitarjonta takaa sen, että voit kehittää itseäsi monella eri tasolla.Voit myös kokeilla tatuoimista keinonahalle Future Artist! -Tatuointipisteellä. Sinulla on mahdollisuus laittautua Pin-Up -tyyliin Foxy Vixens´ Beauty Parlour´n pisteellä. Nauti myös lukuisista eri alojen artisteista, kuten DJ:sta, muusikoista ja ihastele kauniita tankotanssijoita."

Lauantai-aamuna lähtötunnelmissa klo 8.30.

Alunperin tarkoituksena oli lähteä aikaisin lauantai-aamuna, mutta muutimme mieltämme edellisenä iltana, kun katsoimme lauantain aikataulua. Olimme ilmoittautuneet parille Olivia Rougen kurssille. Toinen kertoi markkinoinnista ja toinen oli tyylipuhtaasti burleski-kurssi. Valitettavasti markkinointi kurssilla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi osanottajia, joten se peruuntui. Näillä tiedoilla päätimme, että lähdemme vasta ennen yhdeksää ajelemaan niin ehdimme käydä hotellilla ja sopivasti saavumme Verkatehtaalle 15.30, kun burleski-kurssi alkoi klo 15.45. Tapahtumapaikalla oli kyllä muitakin kursseja, esimerkiksi tatuoitien hygieniasta ja suunnittelusta, mutta koska me emme harrasta itse tatuoimista, emme kokeneet niitä tarpeellisiksi. Olivia Rougella oli myös Pin-Up Posing-kurssi, mutta emme kokeneet, että olisimme välttämättä tarvinneet sitä. 

Aina on pakko pysähtyä syömään. Juustoportti ja leipäjuusto!
Sokos Hotellin pihalla vihdoin ja viimein.

Burleski-kurssilla Olivia Rouge kävi lyhyesti läpi burleskin historiaa, sitten harjoittelimme ryhtiä, seisomista ja kävelemistä (burleskin ele- ja liikekieltä), sekä hanskojen ja lantiohuivin riisuntaa. Opettelimme myös lyhyen koreografia pätkän, jossa käytettiin myös muutamia pieniä improvisaatioliikkeitä muunmuassa riisuessa edellämainittuja vaatekappaleita. Kurssi oli kiva, vaikka harmittavan lyhyt, kuten tämmöisessä tapahtumassa yleensä onkin. Kävin aikoinaan LouLou D'Vil:in burleski workshopissa, jossa myös opeteltiin hanskojen riisuntaa ja puuhkalla leikkimistä, mutta perusasioita, kuten seisomista tai kävelemistä lavalla ei silloin käyty läpi. Vaikka omaan melkeinpä 15-vuoden tanssitaustan show-puolella, esiintyminen siellä on kuitenkin erilaista kuin itse burleskissa. Kaikissa on omat pikku jipponsa ja tyylinsä. Plus oli mahtavaa tavata Olivia ihan in real life. Upea ihminen!


Kurssin jälkeen kävimme tutustumassa itse tapahtuman tarjontaan ja tatuointiartisteihin. Paikan päällä oli myös mielenkiintoinen näyttely, jossa oli upeita kuvausasuja. Näimme myös, kuinka tehtiin aripitatuointeja ja babutatuointeja. Täytyy nostaa hattua niille, jotka arpitatskoja haluaa ja niille, jotka niitä tekee. Vaikka sairaanhoitajana tykkään pistämisestä, kirurgin veitsellä leikkeleminen ja kaivertaminen, ei ole mun juttu. Joskus kun joudun työssäni puhdistamaan mekaanisesti veitsellä leikkaushaavoja,  koen oikeasti melkoista ällötystä. Ei siinä, että veri ällöttäisi, mutta se lihan näkeminen.


Päivän aikana nähtiin pari tuttua (mm. ihana Sandra! ) ja seurailtiin burleski-esityksiä. Esiintyjien joukossa oli vainyksi entuudestaanitselleni tuttu esiintyjä Olivian lisäksi. Muut olivat uusia tuttavuuksia ja yksi esiintyjäpari olikin ranskasta. Illalla oli myös Suisto-klubin puolella pari burleski-esitystä näyttelyn suljettua. Nämä esityksen olivat kyllä todella hyviä ja saatiinkin hyvät paikat tiskiltä. 


Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että kaksipäiväinen UATF-tapahtuma tarjoaa paljon kiinnostavaa tatuoinneista tatuoitaville. Esimerkiksi me menimme vain seuraamaan ja tutustumaan, joten loppujen lopuksi meille ei olisi koko päiväksi tekemistä riittänyt, jos burleski esityksiä ja kurssia ei olisi ollut. Joten aikataulumme oli todell ahyvä, eikä päässyt tylsää tulemaan. Mutta tosiaan, jos et ole itse tatuointia ottamassa paikan päällä, päivä voi tulla melko pitkäksi jos olet aamusta iltaan paikan päällä sivusta seuraajana.

Photo: Mikaela Homberg

Meidän vaatevalintana toimi tietoisesti elämäni rakkaudeksi muodostunut harlekiinikuvio mustalla pohjalla. Hameet ja vyö on Pinup Girl Clothingilta, niin kuin myös mintun värinen Voodoo Vixen toppinikin. Shirleyn toppi oli Dancing Days by Bannedin pinkki Winnie toppi. Täyty kehaista näin sivusta, että hyvin dolores-tyyppinen toppi, mutta selkeästi rennompi päällä eikä nuo hihansuut purista läheskään niin paljoa kuin dolores topeilla on ainakin itsellä tapana. Ostin noita Winnie-toppeja itsekin Topvintagelta kaksi kappaletta, pinkin ja vaalean sinisen. Korvikset Shirley väsäsi itse ja rintaneulan ovat Foxy Vixens Beauty Parlourin mainoskamaa. He ovat pin-upin ammattilaisia!

Kotiinpaluu-aamu

Sunnuntai-aamuna lähdimme ajelemaan pikku hiljaa taksin kotiinpäin tehden mutkan Tampereen ja Seinäjoen kautta (koska shoppailu ja ruoka). Ilmat olivat muuten mahtavia, mutta kun lähdimme Ikeasta romppeiden kanssa vettä tuli kuin ämpäristä kaatamalla. Siinä sitten läpimärkinä ajettiin Seinäjoelle. Kun lopulta pääsin kotiin, oli meilläkin jo kaatosade iskenyt ja onnistuin hyvän reissun päätteeksi telomaan melko pahasti polveni kun kompuroin juostessani sateessa miljoonaomaisuuteni kanssa sisälle. Onneksi tänään sain jo siteet pois polvelta ja se alkaa jopa näyttämäänkin ihan siedettävältä. 

Tampere ja jätski.


Pakollinen Ikea pysähdys (piti hakea toinen vaaterekki)

Classic American Diner, Seinäjoki


Oli muuten hassua, kun lähdettiin Seinäjoen Classic American Dinerista, tarjoilija totesi yhtäkkiä että "Hei te ootte ne, jotka on meiän Facebook kansikuvana!". 5 seconds of fame -fiilis. Wau.  


English

Last weekend we wen't to see Unique Art Tattoo Festival together with Shirley. The festival was held last year for the first time so now we desided to see what it's all about. There were people for  Finland and abroud doing all kinds of different styled tattoos, giving lectures and also there were burlesque shows and workshops. We attended the burlesque workshop by Olivia Rouge, which was really fun. We would have also liked to attend a lecture about marketing (burlesque and pin-up) but unfortunately there were not enough attendants so it was cancelled. 

Mostly the festival was great. We meet loads of nice people and saw loads of friends. It was interesting to see the different styles of tattoos and then burlesque shows. But I must say that the day can be pretty long if you yourself are not getting a tattoo while being there. Unfortunately if you wanted to have one, you had to make an appointment earlier before the festival.

Sundday we did some shopping at Tampere and Ikea. The weather was great at first but the closer we got to hime it wen't really bad. Even already in Ikea it was pouring cat's and dogs. But we had a great time, even thought I hurt myself running inside in the rain when I got home. Thankfully my knee is ok now.  

2 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloinen reissu ja pakko sanoa, että siulla on aina niin täydellisiä nuo asuyhdistelmät. Ihastuttavan suuri kokoelma PUGin vaatteita, täytyy saada itsekin enemmän!

  Sanoisitko että nuo Winnie-topit vastaa kokoaan? Voisin itsekin hankkia vaaleanpunaisena ja kuka ties jossakin muussakin värissä, jos ne kerran ei purista käsivarsia samalla tavalla kuin Doloresit. Kaipaisin vaaleanpunaisia paitoja lisää kaappiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Yleensä tuntuu, että on kovin hankala saada kivoja asukokoinaisuuksia aikaan. Onneksi kesä helpottaa kun ei tarvitse piilotella paljoa eikä palella.

   Sen verran, mitä nyt kaksi Winnie toppia (vaaleanpunanen ja sininn) omistan ni vastaavat hyvin kyllä kokoaan eivätkä yhtään poikkea toisistaan koon suhteen samalla lailla kuin valitettavasti käy eri väristen dolores toppien suhteen.

   PUGin vaatteista, omistan ehkä vähän liikaakin siihen nähden, minkä arvoisia ovat. Mutta meitä on porukka, jotka kyttää alennuksia sekä jenkeistä, että euroopasta ja tilaillaan paljon kimpassa niin siinä jotain pientä ja melko olematonta välillä säästää :)

   Poista

What do You think?