5. heinäkuuta 2015

Sulokas & Photoshooting

Muistaakseni tuossa aikaisemmin heitin, että nyt oon tämän kesän sairaalalla päivätyössä poikkeuksellisesti ja se vaikuttaa yllättävän paljon mun elantooni. Joskus joku väitti mulle opiskeliaikoina, että päivätyön ja vuorotyön rahallinen korvaus on loppujen lopuksi aika pieni, mutta ei kyllä ole! Musta tuntuu, että nyt kun ei oo lisiä, oon aivan hukassa. Mun elämäntyylini ylläpitäminen tarvitsee vuorotyötä (hahaha). Tein kyllä tuossa ennen päivätyöhön siirtymistäni lupauksen itselleni, että yrittäisin pitää nyt enemmän huolta mun tuloista ja menoista. Joten oon nyt siirtynyt uudelleen perinteiseen vihkokirjanpitooni, johon kirjoitan päivittäin mihin mun jokainen euroni on mennyt sen päivän aikana. Noh, mihin luulette niiden eurojen menneen? Hmm. 

Ennen päivätyöhön siirtymistä päätin kuitenkin tukea suomalaista käsityöyrittäjyyttä ja tilasin itselleni Sulokkaalta pienemmän cat-clutchin.Halusin jonkun "ns" iltalaukun, johin menee vain oleellisimmat kamppeet ja ei ole liian iso, jolla iskee väkeä päähän kuin norsu posliinikaupassa. Kyseistä cat-clutchia on myös saatavana isompana kokona, mutta tämä 23x13x6cm on mun mielestä ihan täydellinen ja hyvä koko. Mukana tuli myös vaihdettava rannehihna ja olkahihna. 

Pahoittelen kuvan rakeisuutta. Ilmeisestikin mun kameran linssi on ottanut liian monta tälliä -.-'


"Sulokas on laadukkaita nahkatuotteita suunnitteleva ja valmistava yritys, jonka kesällä 2014 perustettu pieni työpaja sijaitsee Savonlinnassa. Omistaja, Sini Tanninen on ammatiltaan Jalkinemuotoilija, kenen käsissä upeat luomukset syntyvät. Sulokkaalta voi hankkia tällä hetkellä ihanan naisellisia 50-lukuhenkisiä kehyslaukkuja, salkkutyyppisiä olkalaukkuja, pieniä tyylikkäitä iltalaukkuja sekä asiakkaalle henkilökohtaisesti räätälöityjä tuotteita. Myöhemmin syksyn/talven mittaan yritys laajentaa toimintaansa myös jalkineiden valmistukseen.

Yrityksen arvoja ovat ehdottomasti laatu ja kestäväkehitys. Arvokas tuote maksaa itsensä takaisin, koska uutta ei tarvitse olla ostamassa joka vuosi tai jopa muutaman kuukauden välein. Perusajatus Sulokkaalla onkin, että tuote kestää hyvällä hoidolla vaikka sukupolvelta toiselle. Vaihtuvat trendit eivät niinkään ole Sulokkaan juttu, vaan asiakkaan oma tyyli on esisijainen asia."


Tutustuin Sulokkaaseen ja Sinin upeisiin tuotteisiin Lahden Jenkkiautonäyttelyssä viime vuonna. Olen kovasti haaveillut myös hänen upeista käsilaukuistaan, mutta joudun varmaan odottamaan ensisyksyyn tai kauemmin jos vaikka sitten joululahjaksi itselleni kustannan hänen mallistonsa Dream- tai Diamond-laukun. Suosittelen tutustumaan nettisivuihin ja/tai facebook-sivuihin! Laukut ovat ihania! 

No täytyy sillä lailla rehellisesti sanoa, että viime aikoina muuten on suurinosa mun ajastani mennytkin sitten töissä. Vaikka päivätyön huono puoli on iso ero palkkakuitissa, niin työ on kyllä muuten mukavaa. Rakastan työtäni ja on kivaa vaihtelua, että illat ja viikonloput ovat vapaita. Aiemmin tuli suunniteltua hirveästi menoja vapaa-illoille ja viikonlopuille, jolloin tuntui siltä, että eipä niitä vapaita oikein ollutkaan. Nyt ei tarvitse stressata, että vapaat tulee käytettyä varmasti kaikenmaailman menoihin, kun voivain antaa viikonlopun tulla ja katsoa lähteäkö vai makoillako vain kotona. Viime viikonloppuna tehtiin ystäväni kanssa päivänreissu Ouluun. Tarkoituksena oli ekoittaa vähän ns "työtä ja huvia". Idea oli, että pidetään naisten roadtrippi. Ajellaan rauhallisesti Ouluun, käydään syömässä, shoppaillaan ja sitten käyn kuvauksissa, joissa ystäväni assisteeraa. Tätä reissua oikeastaan ollaan suunniteltu pari kuukautta aika tiheään ja se meni tosi hyvin! Tosin syömässä ei ehditty käydä, syötiin vaan autossa eväitä, mutta kierreltiin kirppiksiä Oulussa ja käytiin myös Ideaparkissa (en edes tiennyt, että Oulussa on sellainen!). En oikeastaan tainnut ostaa kuin yhden kirjan ja ensimmäisen tuotantokauden Boardwalk Empireä siltä reissulta. Ja Ideaparkista parit farkut. Oon aika ylpeä itsestäni!  

Kuvistakin tuli tosi kivoja, vaikka nyt en ole kaikkia vielä saanutkaan. Mulla oli mukana aika iso kasa erilaisia vaatteita, sekä pin-up mekkoja ja sit jotain perus h&m kamaa. Molemmat toimii tosi hyvin. Tässä esimerkiksi lopuksi yksi behind the scenes kuva, sekä lopullinen otos. Oon tosi tyytyväinen! Tuo beige pallomekko on kirpparilta löytynyt kolmella eurolla muutama viikko sitten. Se on ihan perus H&M mekko ja kyllä ollut tosi kiva arkikäytössä ja nyt kuvissakin. Todella kevyt ja hyvän pituinenkin kun ottaa huomioon  miten lyhyt oon :D
ps. Mulla on kuvissa myös yks niitä Jo-Jo's HairDo's kukistakin, joita ostin viimeks ^^


Photo: Wallineva Photography
Model & MUAH: Cece Bombshell
Hairflower: Jo-Jo's HairDo's by Curvelicious Jo-Jo


1 kommentti:

  1. Sulokkaalla on kyllä ihania laukkuja, silloin kun oli käytännössä tien toisella puolella kämpästä nähden, ei tullut ikinä käytyä vaikka monesti ohi kävelin :) Nyt paikka onkin ihan kaupungissa, jossa pitäisi piipahtaa. Joku upea 50-luvun tyylinen nahkalaukku omantyylisellä twistillä olisi ihana kengistä nyt puhumattakaan, mutta ei töistä sitä rahaa tule alkuunkaan niin paljon, että olisi varaa molempiin... tai edes toiseen. Se olisi kyllä epäilemättä loistava investointi ja tulisi tuettua paikallista yrittäjyyttäkin :)

    Pakko myös sanoa, että henkkamaukka se osaa aina yllättää. Ihan puskista tulee sieltä rumien rättien seasta tuollaisia upeita luomuksia :O

    VastaaPoista

What do You think?